Prostreno.cz

Plněná vepřová kotleta

Nápadité jídlo, které jistě obohatí váš stůl i kuchařku.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 1h a 10min

    15min příprava

    55min vaření

  • 825 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy13g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové kotlety - bez kosti vcelku
  • 2 hrsti sušených meruněk - asi 12 kousků
  • 100 ml medu
  • 2 lžičky maizeny
  • 1 a 1/2 skleničky vody
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Do omytého masa udělejte podélně otvot - "kapsu" - do kterého vložte omyté, sušené meruňky. Maso ze všech stran osolte a vložte do pekáčku. Zakápněte olejem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C.
  2. Až se maso začne péct podlijte 1 skleničkou vody a pečte 50 minut. Teplotu stáhněte na 170°C. Pak maso vyndejte a na sporáku na ohni dodělejte šťávu.
  3. V 1/2 sklenici vody rozmíchejte maizenu a med a přilijte ke šťávě z masa. Pokud je potřeba, dochuťte solí. Vařte, až šťáva zhoustne.
  4. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité šťávou. Podávejte s brambory.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová kotleta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat