Borůvková polévka se zázvorem
Letní polévka se zázvorem, skořicí a kardamomem.
-
30min
15min příprava
15min vaření
-
253 kJ / 60 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky1g
Ingredience na
- 600 g
čerstvých nebo mražených borůvek
- 600 ml
vody
- 1 ks
celé skořice
- 2-3 lžíce
medu
- 1 lžíce
čerstvého zázvoru
- nasekaného
- 2 ks
kardamomu
- 1 lžička
kukuřičného škrobu
- 300 ml
mléka
- 4 lžíce
zakysané smetany
- Na ozdobu
- 4 lístky
meduňky
Postup přípravy
- Očištěné borůvky dejte do hrnce, zalijte vodou přidejte zázvor, kardamom, celou skořici, přiveďte k varu a za občasného míchání povařte 5 minut.
- Odstraňte kardamom, skořici a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
- Polévku propasírujte přes síto.
- V mléce rozmíchejte škrob a přidejte do polévky. Povařte, až začne polévka houstnout, nechte polévku 10 minut vychladnout, pak přidejte med.
- Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a meduňkou.