Prostreno.cz

Vepřový bůček na špejli

Grilovaný bůček se zeleninou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • 800 g vepřového bůčku - bez kosti a kůže
  • 1 ks červené papriky
  • 300 ml světlého piva
  • 80 ml ostrého kečupu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžičky oblíbeného grilovacího koření
  • 250-300 g cherry rajčat
  • 1 ks menší cukety
  • 2 ks cibule
  • 5 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček zbavte případných zbytků kůže a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 3x3cm.
  2. Maso vložte do misky, osolte, opepřete, přidejte grilovací koření a důkladně promíchejte, zalijte směsí kečupu a piva a uložte do chladu, marinujte nejlépe přes noc.
  3. Nakrájejte papriku, cuketu a cibuli, rajčata nechte vcelku.
  4. Na grilovací jehlu nebo na špejli střídavě napichujte zeleninu a maso.
  5. Špízy uložte do alobalové misky na grilování a grilujte na středně vyhřátém grilu doměkka, při grilování potírejte zbylou marinádou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,60g
  • Sacharidy:

    47,00g
    • Cukry:

      31,00g
  • Tuky:

    121,80g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované vepřové kotlety

(7 hlasů)
40min
868 kJ

Steaky na červeném víně

(12 hlasů)
1h a 15min
740 kJ

Rychlý grilovaný steak

(13 hlasů)
35min
602 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový bůček na špejli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat