Prostreno.cz

Džem z mochyně

Džem se zeleným čajem a zázvorem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy25g
tuky0g

Ingredience na

  • 600 g mochyně
  • 1 ks velké hrušky - nebo 2 menší
  • 200 g třtinového cukru
  • 1 ks citrónu - šťáva
  • 1-2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 150 ml zeleného jasmínového čaje
  • 60 ml vody

Postup přípravy

  1. Mochyni překrojte napůl, dejte do hrnce, přidejte oloupanou, na kostičky nakrájenou hrušku, cukr, citrónovou šťávu a vodu, přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte, až se mochně rozvaří. Nechte v chladu do druhého dne.
  2. Druhý den přiveďte směs k varu, přidejte citrónovou kůru, zázvor a zelený čaj.
  3. Vařte, až začne směs houstnout, často míchejte.
  4. Naplňte do horkých, sterilizovaných skleniček, uzavřete víčky a sterilujte 10 minut.

TIP:

Mochyně peruánská (Physalis peruviana) pochází z čeledi lilkovitých a je úzce příbuzná lilku, rajčatům nebo také bramborám. Plodí hladké bobule uzavřené v papírově tenkých žebrovaných kališích, které není vhodné odstraňovat až do doby spotřeby. Bobule připomínají miniaturní žlutá rajčata a obsahují sladkokyselou dužinu, v níž se nachází velké množství malých a měkkých jedlých zrníček.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,38g
  • Sacharidy:

    177,80g
    • Cukry:

      111,69g
  • Tuky:

    2,26g
  • Vláknina:

    7,10g

Aktivita pro spálení: 96 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Broskvovo-meruňkový džem

(13 hlasů)
30min
796 kJ

Malinový džem

(15 hlasů)
30min
787 kJ

Jablečné želé

(12 hlasů)
25min
720 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Džem z mochyně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat