Prostreno.cz

Grilovaný pstruh s petrželovým máslem

Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem a kořenovou zeleninou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 618 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Povolenou kostku másla důkladně promíchejte s nasekanou petrželkou, jemně nasekanými kapary, fenyklem a lžičkou nastrouhané citrónové kůry. Máslo nechte odležet na chladném místě.
  2. Mrkev, celer a petržel si nakrájejte na pruhy 2x5cm a vložte na gril společně s cibulí nakrájenou na kolečka, grilujte 3 minuty po každé straně.
  3. Očištěné pstruhy osolte, opepřete, důkladně potřete bylinkovým máslem a vyplňte směsí grilované kořenové zeleniny s cibulí.
  4. Naplněné pstruhy zvolna grilujte 7 - 10 minut z každé strany.
  5. Grilovaná zelenina provoní celého pstruha a bylinkové máslo mu dodá křehkost a jemnost.
  6. Před podáváním pstruha zakápněte citrónovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,73g
  • Sacharidy:

    60,52g
    • Cukry:

      18,80g
  • Tuky:

    87,66g
  • Vláknina:

    20,10g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Losos na kopru

(11 hlasů)
45min
929 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Tofu stir-fry se zeleninou

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Grilovaný pstruh s petrželovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat