Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krůtí prsa se zeleninou

lanvin
30hlasů
Hodnotit

45min

10min příprava

35min vaření

375 kJ

energetická hodnota na 100g

165 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky6g sacharidy6g bílkoviny

Dušené krůtí maso se zeleninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks krůtích prsních řízků
  • 150 g zeleného hrášku
  • 200 g brokolice
  • 2 ks zelené naťové cibulky
  • 100 g cukety
  • 3 ks větší vařené brambory
  • 2 lžičky koření na drůbež
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  • Krůtí prsa opečete ze všech stran na oleji s máslem. Přidejte hrášek, nakrájenou naťovou cibulku, brokolici rozebranou na růžičky a neoloupanou cuketu nakrájenou na plátky.
  • Posypte kořením, zalijte malinko vodou, přikryjte a poduste, až maso změkne.
  • Uvařené brambory nakrájejte na plátky a přidejte k masu asi 10 minut před koncem dušení.
TIP:

Krůtu můžeme kromě pečení připravovat na mnoho jiných způsobů. Lze je plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel, drobů a krku vývary na polévku i péct. Z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé rolády, což je pro většinu kuchařek časově nenáročné. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle.

Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Krůtí roládky se špenátem

Krůtí roládky se špenátem

22 hlasů
25min 285 kJ 100 Kč
Krůtí paličky

Krůtí paličky

29 hlasů
60min 1029 kJ 160 Kč
Krůtí maso na pomerančích

Krůtí maso na pomerančích

21 hlasů
60min 774 kJ 150 Kč
Krůtí kostky s meruňkami

Krůtí kostky s meruňkami

22 hlasů
50min 365 kJ 161 Kč
Krůtí kostky na cibuli

Krůtí kostky na cibuli

30 hlasů
60min 380 kJ 145 Kč
Krůtí prsa s pomerančem

Krůtí prsa s pomerančem

15 hlasů
1h a 5min 504 kJ 240 Kč

Články nejen o vaření