Prostreno.cz

Krůtí prsa se zeleninou

Dušené krůtí maso se zeleninou.

Ohodnotit
(30 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 375 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks krůtích prsních řízků
  • 150 g zeleného hrášku
  • 200 g brokolice
  • 2 ks zelené naťové cibulky
  • 100 g cukety
  • 3 ks větší vařené brambory
  • 2 lžičky koření na drůbež
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa opečete ze všech stran na oleji s máslem. Přidejte hrášek, nakrájenou naťovou cibulku, brokolici rozebranou na růžičky a neoloupanou cuketu nakrájenou na plátky.
  2. Posypte kořením, zalijte malinko vodou, přikryjte a poduste, až maso změkne.
  3. Uvařené brambory nakrájejte na plátky a přidejte k masu asi 10 minut před koncem dušení.

TIP:

Krůtu můžeme kromě pečení připravovat na mnoho jiných způsobů. Lze je plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel, drobů a krku vývary na polévku i péct. Z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé rolády, což je pro většinu kuchařek časově nenáročné. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí prsa se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat