Prostreno.cz

Krůtí maso na pomerančích

Krůtí maso je výborné i v kombinaci se sladkým ovocem - jako v tomto receptu na krůtu na pomerančích.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 774 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky15g

Ingredience na

  • 4 plátky krůtího masa
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 ks pomeranče
  • 2 špetky kari koření
  • 2 špetky soli
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce pomerančového džemu
  • 1/4 l drůbežího vývaru
  • 1 lžíce másla na vymazání pekáčku

Postup přípravy

  1. Plátky masa lehce osolte a jemně posypte kari kořením, maso stočte a každý kousek obalte třemi plátky anglické slaniny. Můžete sepnout párátky.
  2. Pekáček vymažte máslem, na dno rozložte 1 dobře omytý, na plátky nakrájený pomeranč. Na to položte maso, na které dejte pár snítek rozmarýnu.
  3. Pečte v troubě přibližně 45 minut při 180°C. Pak promíchejte šťávu z jednoho pomeranče a pomerančový džem. Přidejte do šťávy k masu a ještě prohřejte.

TIP:

Krůtu můžete kromě pečení připravovat na mnoho jiných způsobů. Lze je plnit nádivkou, z vykostěného kusu připravovat rolády, z křídel, drobů a krku vývary na polévku i péct. Z prsou zbavených kůže smažit řízky či tvořit malé rolády, což je pro většinu kuchařek časově nenáročné. Z krůtích jater jsou například velice chutné knedlíčky do polévek, přidávají se také do různých nádivek a patrně nejchutnější jsou obalená v hladké mouce a usmažená na másle.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí maso na pomerančích

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat