Prostreno.cz

Tilapie pečená s bylinkovou solí

Pečená tilapie a omáčka s estragonem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 445 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce jemně nastrouhané citrónové kůry - nebo pomerančové kůry
  • 800 g chlazené nebo mražené tilapie
  • 1/2 lžíce bylinkové soli
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce dijónské hořčice
  • 3 snítky čerstvého estragonu
  • 1 špetka mleté sladké papriky
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Na pánev dejte máslo,přidejte mletou papriku a promíchejte, přidejte citrónovou, nebo pomerančovou kůru, nasekaný estragon, dijónskou hořčici, zalijte vývarem a vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu. Podle chuti osolte.
  2. Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, do ryby lehce vetřete bylinkovou sůl a ryby opečte na oleji.
  3. Ryby podávejte s připravenou omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    66,30g
  • Sacharidy:

    141,40g
    • Cukry:

      17,80g
  • Tuky:

    209,50g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 106 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní pečená makrela

(24 hlasů)
60min
1209 kJ

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
806 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
894 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tilapie pečená s bylinkovou solí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat