Prostreno.cz

Rosol z jablečné šťávy

Výborný jablečný rosol s citrónovou šťávou, na tousty, palačinky a k přípravě sladkostí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 20min

    15min příprava

    5min vaření

  • 458 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy27g
tuky0g

Ingredience na

  • 1 l jablečné šťávy
  • 200 ml citrónové šťávy
  • 2 balení želírovacího ovocného cukru
  • 4 ks kardamomu

Postup přípravy

  1. Obě šťávy nalijte do hrnce a dobře promíchejte s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3 minuty.
  2. Naplňte připravené horké sklenice, do každé dejte jeden kousek kardamomu a uzavřete víčky. Sklenice otočte na 5 minut dnem vzhůru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,10g
  • Sacharidy:

    120,00g
    • Cukry:

      112,00g
  • Tuky:

    0,60g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Meruňkový džem

(13 hlasů)
40min
244 kJ

Broskvový džem

(11 hlasů)
55min
678 kJ

Rybízové želé

(14 hlasů)
20min
658 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rosol z jablečné šťávy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat