Prostreno.cz

Jehněčí kotletky v sýrové krustě

Kotletky obalené v čerstvě připravené strouhance promíchané s parmazánem a petrželkou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1064 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy10g
tuky15g

Ingredience na

  • 8 ks jehněčích kotletek
  • 1 šálek čerstvé strouhanky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/2 šálku petrželky - nasekané najemno
  • 60 ml olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • K podávání
  • 1 ks lilku - nakrájenýého
  • 2 ks rajčat - nakrájené na plátky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. V míse promíchejte strouhanku, parmezán, petržel, olej a pepř a v připravené směsi obalte kotletky, měs lehce přitlačte k masu.
  3. Maso uložte do pekáčku a pečte 15 - 20 minut.
  4. Vyjměte z trouby a přikryté nechte 5 minut odstát. Hotové maso osolte.
  5. Plátky lilku orestujte v pánvi dozlatova.
  6. Maso podávejte s plátky cukety a rajčat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,13g
  • Sacharidy:

    160,61g
    • Cukry:

      19,84g
  • Tuky:

    153,53g
  • Vláknina:

    37,10g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety s mátou a petrželkou

(10 hlasů)
60min
1112 kJ

Jehněčí maso se zelím

(9 hlasů)
1h a 30min
549 kJ

Jehněčí kýta se zeleninou

(9 hlasů)
2h a 35min
657 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky v sýrové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat