Prostreno.cz

Jehněčí kotlety s mátou a petrželkou

Jehněčí kotlety marinované v teplé marinádě.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    50min příprava

    10min vaření

  • 804 kJ / 192 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • 900 g jehněčích kotlet
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na marinádu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky medu
  • 3 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 3 lžíce nasekané máty
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • Na přílohu
  • 3 ks barevné papriky
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte přílohu. Papriky zbavte semeníků, nakrájejte na proužky a rozložte do zapékací mísy. Posypte kořením, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pak papriky dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15-20 minut.
  2. V kastrolu smíchejte všechny ingredience na marinádu a jen prohřejte, nevařte!
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej. Kotletky osolte a opepřete a zprudka opečte asi 2 minuty z každé strany. Naskládejte do mísy a zalijte marinádou. Přikryjte a uchovejte v teple. Nechte je marinovat 10 až 20 minut Pak je rozložte na mísu a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety s mátou a petrželkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat