Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí kotlety s mátou a petrželkou

lanvin
10hlasů
Hodnotit

60min

50min příprava

10min vaření

787 kJ

energetická hodnota na 100g

315 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:18g tuky2g sacharidy6g bílkoviny

Jehněčí kotlety marinované v teplé marinádě.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 900 g jehněčích kotlet
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Na marinádu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky medu
  • 3 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 3 lžíce nasekané máty
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • Na přílohu
  • 3 ks barevné papriky
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  • Nejprve připravte přílohu. Papriky zbavte semeníků, nakrájejte na proužky a rozložte do zapékací mísy. Posypte kořením, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pak papriky dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15-20 minut.
  • V kastrolu smíchejte všechny ingredience na marinádu a jen prohřejte, nevařte!
  • Ve velké pánvi zahřejte olej. Kotletky osolte a opepřete a zprudka opečte asi 2 minuty z každé strany. Naskládejte do mísy a zalijte marinádou. Přikryjte a uchovejte v teple. Nechte je marinovat 10 až 20 minut Pak je rozložte na mísu a podávejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

9 hlasů
5h a 0min 587 kJ 450 Kč
Pečená jehněčí kolena

Pečená jehněčí kolena

13 hlasů
2h a 0min 628 kJ 300 Kč
Jehněčí s pomerančovou kůrou

Jehněčí s pomerančovou kůrou

10 hlasů
3h a 20min 527 kJ 290 Kč
Jehněčí kostky dušené

Jehněčí kostky dušené

10 hlasů
1h a 5min 420 kJ 220 Kč
Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

6 hlasů
1h a 40min 817 kJ 411 Kč
Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso s mrkví

5 hlasů
1h a 45min 500 kJ 420 Kč

Články nejen o vaření