Prostreno.cz

Marinované ryby

Ryby marinované v kořeněné marinádě s rozinkami a oříšky.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 720 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy18g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 kg filé platýze - nebo jiné ryby
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 70 ml olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 240 ml vinného octa - bílý nebo červený
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks hřebíčku
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 50 g zlatých rozinek
  • 3 lžíce orestovaných piniových oříšků
  • 1 hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a rybí filé opečte z každé strany 6 - 8 minut, opečené ryby dejte na papírový ubrousek.
  3. Na stejnou pánev dejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  4. Přidejte víno, vinný ocet, bobkový list, hřebíček, skořici, přiveďte k varu a vařte 5 minut.
  5. Ryby uložte v jedné vrstvě do misky, nebo pekáčku, zalijte horkou marinádou a nechte vychladnout.
  6. Posypte rozinkami a piniovými oříšky, přikryjte fólií a nechte v lednici 1 - 2 dny.
  7. Podávejte při pokojové teplotě, posypané nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,30g
  • Sacharidy:

    386,20g
    • Cukry:

      68,00g
  • Tuky:

    192,15g
  • Vláknina:

    92,94g

Aktivita pro spálení: 172 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Treska s čekankou

(13 hlasů)
45min
692 kJ

Špagety s makrelou

(20 hlasů)
45min
455 kJ

Tresčí karbanátky

(16 hlasů)
50min
828 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Marinované ryby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat