Prostreno.cz

Brusinkovo hrušková marmeláda

Brusinkovo-hrušková marmeláda je vhodná ke zjemnění omáček k divočině, omáček k husí pečeni a červeného zelí.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 268 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy14g
tuky1g

Ingredience na

  • 10-12 ks kardamomových semínek
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 2 ks malých hrušek
  • 500 g čerstvých brusinek
  • 75 ml vody
  • 1 ks bio pomeranče - nastrouhaná kůra
  • 250 g želírovacího cukru 2:1

Postup přípravy

  1. Kardamomová semínka lehce naklepejte tupou stranou nože.
  2. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vydlabejte dužinu.
  3. Hrušky rozčtvrťte, oloupejte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na malé kousky.
  4. Připravené ingredience smíchejte v hrnci s brusinkami, vodou, pomerančovou kůrou a želírovacím cukrem.
  5. Vše pomalu za stálého míchání přiveďte k varu a 3 minuty zprudka vařte.
  6. Odstraňte vanilkový lusk a pomerančovou kůru (kardamomová semínka nejdou tak snadno vyndat, proto naplňte marmeládu do skleniček a vyndejte je teprve při konzumaci).
  7. Marmeládu ihned plňte do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem až po okraj.
  8. Skleničky zavřete a nechte stát otočené dnem vzhůru na pracovní ploše zhruba 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brusinkovo hrušková marmeláda

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat