Prostreno.cz

Švestkové knedlíky sypané mákem

Báječné knedlíky z odpalovaného těsta.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 1005 kJ / 240 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy29g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 200 g másla
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 ks vajec
  • 500 g vypeckovaných švestek
  • 1 balení kostkového cukru - kolik švestek, tolik kostek cukru
  • 100 g mletého máku
  • Na posypání
  • 80-100 g moučkového cukru

Postup přípravy

  1. V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého míchání nechte těsto zhoustnout, dokud se nepřestane lepit na vařečku a kastrol, pak těsto přendejte do mísy a nechte vychladnout.
  2. Švestky důkladně omyjte, osušte, vypeckujte a místo pecky dovnitř vložte kostku cukru.
  3. Do zchladlého těsta postupně zapracujte vejce a na pomoučeném vále znovu propracujte.
  4. Vyválejte asi půlcentimetrový plát.
  5. Těsto rozkrájejte na čtverce zhruba 6 x 6 cm (podle velikosti plodu),do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky.
  6. Vařte v mírně osolené vodě 5 – 10 minut.
  7. Hotové knedlíky propíchejte vidličkou, aby z nich vyšla pára.
  8. Na talíři je posype mletým mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným zbylým máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švestkové knedlíky sypané mákem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat