Prostreno.cz

Grilované jehněčí špízy

Jehněčí v jogurtové marinádě.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    60min příprava

    20min vaření

  • 728 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 1 ks červené papriky - nakrájená na 8 kousků
  • 1 ks velké červené cibule - nakrájená na 8 klínků
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na klínky
  • Na marinádu
  • 8 lžic bílého jogurtu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 ks citrónu - kůra a šťáva
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso nakrájejte na 16 kostek.
  2. Jogurt prošlehejte s kurkumou, koriandrem, citrónovou kůrou a šťávou, olejem a prolisovaným česnekem.
  3. Do marinády vložte kostky masa a marinujte minimálně 30 minut.
  4. Maso, papriku a cibuli navlékněte střídavě na 4 jehly, nebo bambusové špejle.
  5. Grilujte na předehřátém grilu 15 - 20 minut, potírejte marinádou.
  6. Podávejte s klínky citrónu a rýži.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,20g
  • Sacharidy:

    69,10g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    142,08g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 174 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí maso se zelím

(9 hlasů)
1h a 30min
549 kJ

Jehněčí kýta se zeleninou

(9 hlasů)
2h a 35min
657 kJ

Jehněčí závitky

(9 hlasů)
1h a 30min
711 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

heenna
06.05.2016
verrca
02.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí špízy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat