Prostreno.cz

Mrkev s citronem a koriandrem

Jednoduchá a rychle připravená příloha například k vařenému hovězímu masu.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 334 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 ks větší mrkve
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 2 lžíce jemně nasekaných čerstvých bylinek - například koriandr nebo petrželka

Postup přípravy

  1. Oloupanou, na tenké plátky pokrájenou mrkev, cukr, máslo, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, sůl a pepř dejte do rendlíku a duste 10 - 15 minut, podle síly plátků mrkve.
  2. Před podáváním vmíchejte koriandr, nebo petrželku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mrkev s citronem a koriandrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat