Prostreno.cz

Polévka z pečeného fenyklu

Krémová fenyklová polévka se smetanou.

07.10.2014 lentilka
60min

20min příprava

40min vaření

288 kJ / 68 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Očištěný fenykl, nakrájený na plátky, nakrájenou cibuli a celý česnek dejte do pekáčku, pokapejte olejem a promíchejte. Pečte 30 minut.
  3. Zeleninu vložte do horkého vývaru a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Do polévky vmíchejte smetanu, bazalku, přidejte drcený pepř a polévku povařte 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,78 g
  • Sacharidy:

    146,98 g
    • Cukry:

      27,14 g
  • Tuky:

    125,77 g
  • Vláknina:

    12,53 g

Aktivita pro spálení:

236 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení





Podobné recepty

Zeleninový krém s vejci

(21 hlasů)
45min
401 kJ

Květáková polévka s pivem

(21 hlasů)
45min
476 kJ

Polévka s čedarem a jablky

(18 hlasů)
55min
390 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Čerstvá bazalka

23 kcal / 100g
B3 g
S2 g
T0 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečeného fenyklu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba