Prostreno.cz

Italská čočková polévka

Čočková polévka s rajčaty a sýrem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 729 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy25g
tuky6g

Ingredience na

  • 5 ks hřebíčku
  • 1 špetka pepře
  • 2 špetky mleté skořice
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička česnekové soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1.2 l zeleninového vývaru
  • 100 g loupaných rajčat z plechovky
  • 200 g předvařené čočky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýra mozzarella
  • 2 ks rajčat
  • 4 snítky bazalky

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájený česnek a cibuli nechte zesklovatět na olivovém oleji, přidejte hřebíček a zalijte horkým vývarem, přidejte loupaná rajčata a propláchnutou čočku, vařte 15 - 20 minut.
  2. Polévku rozmixujte.
  3. Polévku dochuťte česnekovou solí, skořicí a pepřem.
  4. Sýr nakrájejte na menší kousky, čerstvá rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
  5. Polévku rozdělte na talíře, přidejte sýr a rajčata, posypte nasekanou bazalkou.

TIP:

Pokud nechcete, polévku nemusíte mixovat.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italská čočková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat