Prostreno.cz

Jehněčí kotletky s italským sýrem

Minutka z jehněčího masa, posypaná strouhaným sýrem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 55min

    35min příprava

    20min vaření

  • 840 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky18g

Ingredience na

  • 2 stroužky česneku
  • 12 ks jehněčích kotletek
  • 1 ks citrónu
  • 6 snítek čerstvé máty
  • 80 ml olivového oleje
  • 100 g italského sýra Pecorino Romano
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte nasekané lístky máty, 80 ml oleje, prolisovaný česnek, nastrouhanou kůru z důkladně omytého citrónu a citrónovou šťávu.
  2. Kotletky potřete marinádou, marinádu do kotletek vetřete a nechte marinovat minimálně 20 minut.
  3. Kotletky opečte v rozehřátém oleji, 8 - 9 minut z každé strany.
  4. Horké kotletky dejte na talíře, posypte nastrouhaným sýrem a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,42g
  • Sacharidy:

    53,13g
    • Cukry:

      0,64g
  • Tuky:

    235,68g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 200 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotletky s italským sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat