Prostreno.cz

Telecí na Madeiře

Telecí kýta, které dodá víno a bylinky skvělou chuť.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 kg telecí kýty
  • 2 lžíce másla
  • 200 g žampiónů
  • 6 snítek kerblíku
  • 4 snítky estragonu
  • 500 ml vína Madeira
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu - nebo bramborového škrobu

Postup přípravy

  1. Telecí kýtu nakrájejte na větší kostky a orestujte na másle.
  2. Maso zalijte vínem, přidejte kerblík a estragon-svázané vcelku a vařte, až je maso měkké. Pokud je během vaření potřeba, podlijte maso vývarem.
  3. 15 minut před koncem vaření přidejte k masu houby nakrájejte na silnější plátky a škrob rozmíchaný v malém množství vody, vyndejte bylinky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,99g
  • Sacharidy:

    149,08g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    92,91g
  • Vláknina:

    8,72g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná telecí kýta

(11 hlasů)
1h a 35min
716 kJ

Telecí medailonky

(11 hlasů)
1h a 15min
498 kJ

Telecí kotleta s hruškou

(9 hlasů)
40min
576 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí na Madeiře

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat