Prostreno.cz

Staročeský zajíc

Staročeská příprava zajíce s rozinkami a švestkami.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 45min

    25min příprava

    1h a 20min vaření

  • 858 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy29g
tuky7g

Ingredience na

  • 1 ks celého zajíce
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g sušených švestek
  • 2 lžíce nastrouhaného perníku
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce octa

Postup přípravy

  1. Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete, slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  2. Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  3. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  4. Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list zalijte vodou a duste doměkka.
  5. 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu nasekané rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  7. Omáčku můžete zředit masovým vývarem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,65g
  • Sacharidy:

    436,91g
    • Cukry:

      15,96g
  • Tuky:

    139,94g
  • Vláknina:

    22,05g

Aktivita pro spálení: 205 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Staročeský zajíc

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat