Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Staročeský zajíc

lanvin
10hlasů
Hodnotit

1h a 45min

25min příprava

1h a 20min vaření

862 kJ

energetická hodnota na 100g

150 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky28g sacharidy7g bílkoviny

Staročeská příprava zajíce s rozinkami a švestkami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks celého zajíce
  • 150 g slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky bílého pepře
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 50 g rozinek
  • 50 g sušených švestek
  • 2 lžíce nastrouhaného perníku
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce octa

Postup přípravy

  • Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete, slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  • Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  • Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  • Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list zalijte vodou a duste doměkka.
  • 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu nasekané rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  • Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  • Omáčku můžete zředit masovým vývarem.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Restované bažantí prso

Restované bažantí prso

9 hlasů
40min 626 kJ 195 Kč
Kančí kýta dušená v pivu

Kančí kýta dušená v pivu

8 hlasů
1h a 50min 734 kJ 280 Kč
Jelení maso s jablky

Jelení maso s jablky

10 hlasů
1h a 45min 509 kJ 290 Kč
Srnčí steak s ostružinovou omáčkou

Srnčí steak s ostružinovou omáčkou

13 hlasů
40min 550 kJ 310 Kč
Dančí guláš

Dančí guláš

23 hlasů
2h a 15min 367 kJ 210 Kč
Guláš z divočáka s houbami

Guláš z divočáka s houbami

9 hlasů
2h a 0min 565 kJ 250 Kč

Články nejen o vaření