Prostreno.cz

Staročeský zajíc

Staročeská příprava zajíce s rozinkami a švestkami.

13.11.2014 lanvin
1h a 45min

25min příprava

1h a 20min vaření

742 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete, slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  2. Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  3. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  4. Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list zalijte vodou a duste doměkka.
  5. 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu nasekané rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  7. Omáčku můžete zředit masovým vývarem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    144,50 g
  • Sacharidy:

    528,30 g
    • Cukry:

      97,82 g
  • Tuky:

    131,40 g
  • Vláknina:

    133,00 g

Aktivita pro spálení:

522 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

155

minut uklízení





Podobné recepty

Restované bažantí prso

(9 hlasů)
40min
721 kJ

Kančí kýta dušená v pivu

(9 hlasů)
1h a 50min
682 kJ

Jelení maso s jablky

(10 hlasů)
1h a 45min
538 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

rozinky

299 kcal / 100g
B3 g
S79 g
T0,7 g

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

sušené švestky

240 kcal / 100g
B2 g
S63 g
T0,8 g

zajíc

114 kcal / 100g
B21 g
S0,5 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Staročeský zajíc

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba