Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Restované bažantí prso

lanvin
9hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

625 kJ

energetická hodnota na 100g

195 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky12g sacharidy7g bílkoviny

Bažantí prso s ovocným přelivem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g bažantích prsíček
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 50 g malin
  • 50 g ostružin
  • 6 lžic portského vína
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 30 g proužků citrónové kůry
  • Na ozdobu
  • 1 snítka šalvěje

Postup přípravy

  • Bažantí maso upravte na dvě porce, osolte, opepřete a zdrhněte na ně dvě snítky tymiánu.
  • Na pánvi rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka orestujte dozlatova. Orestované maso vyndejte a uchovejte na teplém místě.
  • Na stejnou pánev přidejte cukr, nechte jej zkaramelizovat, zalijte portským a svařte zhruba na polovinu, aby omáčka získala potřebnou hustotu - neměla by být ani řídká, ani hustá.
  • Do omáčky vložte maliny, ostružiny, citrónovou kůru dochuťte solí, pepřem a přidejte lžíci másla na zjemnění. Dále již nevařte. S malinami zacházejte opatrně, aby zůstaly celé.
TIP:

Ovoce můžete použít mražené.

Telecí roláda

Telecí roláda

2h a 0min 685kJ 360 Kč
Kuřecí kostky v grilovací omáčce

Kuřecí kostky v grilovací omáčce

1h a 20min 303kJ 180 Kč

Podobné recepty

Bažant s hroznovým vínem

Bažant s hroznovým vínem

17 hlasů
1h a 20min 504 kJ 260 Kč
Jelení svíčková

Jelení svíčková

15 hlasů
60min 536 kJ 258 Kč
Jelení filé na slanině

Jelení filé na slanině

10 hlasů
2h a 25min 1359 kJ 210 Kč
Srnčí na houbách

Srnčí na houbách

6 hlasů
7h a 55min 608 kJ 210 Kč
Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

7 hlasů
1h a 50min 570 kJ 199 Kč
Marinované srnčí maso

Marinované srnčí maso

10 hlasů
60min 652 kJ 345 Kč

Články nejen o vaření