Prostreno.cz

Restované bažantí prso

Bažantí prso s ovocným přelivem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 625 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 300 g bažantích prsíček
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 50 g malin
  • 50 g ostružin
  • 6 lžic portského vína
  • 1 lžíce másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 30 g proužků citrónové kůry
  • Na ozdobu
  • 1 snítka šalvěje

Postup přípravy

  1. Bažantí maso upravte na dvě porce, osolte, opepřete a zdrhněte na ně dvě snítky tymiánu.
  2. Na pánvi rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka orestujte dozlatova. Orestované maso vyndejte a uchovejte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte cukr, nechte jej zkaramelizovat, zalijte portským a svařte zhruba na polovinu, aby omáčka získala potřebnou hustotu - neměla by být ani řídká, ani hustá.
  4. Do omáčky vložte maliny, ostružiny, citrónovou kůru dochuťte solí, pepřem a přidejte lžíci másla na zjemnění. Dále již nevařte. S malinami zacházejte opatrně, aby zůstaly celé.

TIP:

Ovoce můžete použít mražené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restované bažantí prso

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat