Prostreno.cz

Chlebíček s česnekem

Chléb na italský způsob.

Ohodnotit
(21 hlasů)
sun
  • 2h a 15min

    1h a 50min příprava

    25min vaření

  • 815 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy36g
tuky2g

Ingredience na

  • 240 ml vlažné vody
  • 1 sáček sušeného droždí 7 g
  • 1/2 lžíce cukru
  • 150 g Tofu natural
  • 500 g hladké mouky - plus navíc pro hnětení
  • 2 špetky mořské soli
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje

Postup přípravy

  1. Droždí rozmíchejte s cukrem ve 100 ml vlažné vodě, nechte stát asi 5 minut.
  2. Tofu nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. V míse promíchejte hladkou mouku a špetku mořské soli, uprostřed mouky udělejte důlek, do důlku nalijte kvásek, přidejte nastrouhané tofu, další vlažnou vodu, lžíci oleje a vypracujte hladké těsto. Pokud je potřeba, přidejte trochu mouky, aby bylo těsto hladké a pružné, těsto vložte do mísy vymazané olejem, posypte trochou mouky a přikryjte v čistou utěrkou. Nechte na teplém místě vykynout (asi 1 hodinu).
  4. Když těsto zdvojnásobí objem, vytvarujte z těsta bochník, nebo dejte těsto do formy a nechte ještě jednou vykynout.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C.
  6. Když je těsto nakynuté, udělejte na povrchu těsta prsty několik důlků, zakápněte je olivovým olejem a do důlku vložte kousek česneku.
  7. Pečte přibůižně 20 - 25 minut.
  8. Nechte vychladnout a potřete lehce olejem.

TIP:

S česnekem můžete přidat i kousek rozmarýnu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chlebíček s česnekem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat