Plněné trubičky
Práce s listovým těstem je rychlá a jednoduchá.
-
1h a 25min
40min příprava
45min vaření
-
859 kJ / 205 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy26g
tuky7g
Ingredience na
- 350 g
listového těsta
- 2 lžíce
hladké mouka
- na podsypávání
- 1 ks
vejce
- na potření
- 4 ks
bílků
- 80 g
moučkového cukru
- 160 g
cukru krupice
- 8 lžic
vody
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Listové těsto si vyválejte na hodně tenký obdélník a rozřežte ho na asi 2 cm pruhy.
- Pruhy pak natáčejte od širšího konce na trubičky na kremrole tak, aby se lehce překrývaly, pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete je na horní straně rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě dozlatova.
- Upečené kremrole hned stáhněte z trubiček a nechte vychladnout.
- Krupicový cukr dejte do kastrůlku, přidejte k němu 8 lžic studené vody a míchejte, až se cukr rozpustí, pak přiveďte pomalu k varu a vařte na velmi mírném ohni až je svařený na nit. To znamená, že si dáte na prst kapku rozvaru, spojíte dva prsty k sobě a rozvar se vám mezi nimi táhne jako nit, trvá to kolem 20 - 30 minut.
- Mezitím co se vaří rozvar si ušlehejte pevný sníh z bílků, zašlehejte do něj moučkový cukr a vytvořte pevný sníh.
- Svařený rozvar hned vlijte do sněhu a šlehejte do tuha dokud sníh nevychladne přibližně kolem 8 minut.
- Sněhem naplňte upečené kremrole buďto sáčkem s hladkou širokou špičkou, nebo jen sáčkem s ustřiženým rohem a pocukrujte je moučkovým cukrem.