Prostreno.cz

Plněné trubičky

Práce s listovým těstem je rychlá a jednoduchá.

Ohodnotit
(35 hlasů)
  • 1h a 25min

    40min příprava

    45min vaření

  • 859 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy26g
tuky7g

Ingredience na

  • 350 g listového těsta
  • 2 lžíce hladké mouka - na podsypávání
  • 1 ks vejce - na potření
  • 4 ks bílků
  • 80 g moučkového cukru
  • 160 g cukru krupice
  • 8 lžic vody

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Listové těsto si vyválejte na hodně tenký obdélník a rozřežte ho na asi 2 cm pruhy.
  3. Pruhy pak natáčejte od širšího konce na trubičky na kremrole tak, aby se lehce překrývaly, pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete je na horní straně rozšlehaným vajíčkem. Pečte v troubě dozlatova.
  4. Upečené kremrole hned stáhněte z trubiček a nechte vychladnout.
  5. Krupicový cukr dejte do kastrůlku, přidejte k němu 8 lžic studené vody a míchejte, až se cukr rozpustí, pak přiveďte pomalu k varu a vařte na velmi mírném ohni až je svařený na nit. To znamená, že si dáte na prst kapku rozvaru, spojíte dva prsty k sobě a rozvar se vám mezi nimi táhne jako nit, trvá to kolem 20 - 30 minut.
  6. Mezitím co se vaří rozvar si ušlehejte pevný sníh z bílků, zašlehejte do něj moučkový cukr a vytvořte pevný sníh.
  7. Svařený rozvar hned vlijte do sněhu a šlehejte do tuha dokud sníh nevychladne přibližně kolem 8 minut.
  8. Sněhem naplňte upečené kremrole buďto sáčkem s hladkou širokou špičkou, nebo jen sáčkem s ustřiženým rohem a pocukrujte je moučkovým cukrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné trubičky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat