Prostreno.cz

Srnčí medailonky

Recept na skvělé medailonky ze srnčího masa se žampióny.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 porce srnčích medailonků á 150 g
  • 2 lžíce rýžového oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks menší cibule
  • 6 ks žampionů
  • 70 ml suchého bílého vína
  • 100 ml masového vývaru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. Medailony potřete olejem, dochuťte solí a pepřem a na rozehřátém oleji opečte přibližně 3 minuty z každé strany.
  2. Dejte na talíř, přikryjte a nechte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte máslo a orestujte nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte na plátky nakrájené houby a míchejte 2 minuty.
  5. Přidejte víno, vývar, rajčatový protlak, petrželku, v malém množství rozmíchaný škrob a hořčici. Vařte 10 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,80g
  • Sacharidy:

    139,90g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    238,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 81 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí medailonky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat