Prostreno.cz

Domácí rybí prsty

Doma připravené rybí prsty vám budou určitě chutnat.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 587 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g rybího filé bez kůže - například tresky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 60 g suchého toustového chleba
  • 4 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 2 ks vajec
  • Na obalení
  • 50 g hladké mouky
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Ryby nakrájejte na kousky dlouhé přibližně 7 - 8 cm a široké asi 3 cm.
  2. V kuchyňském robotu rozmixujte toustový chléb a petrželku, směs dejte do misky.
  3. Kousky ryb osolte, opepřete, obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v připravené strouhance z toustového chleba.
  4. V rozehřátém oleji smažte rybí prsty přibližně 5 minut z každé strany. Nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,50g
  • Sacharidy:

    116,46g
    • Cukry:

      0,20g
  • Tuky:

    117,90g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní pečená makrela

(24 hlasů)
60min
1209 kJ

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
806 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
894 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Domácí rybí prsty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat