Prostreno.cz

Losos s pomerančovou šťávou

Porce lososa marinované v pomerančové šťávě s citrónovou trávou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 658 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 porce filet lososa
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks červeného pomeranče
  • Na marinádu
  • 200 ml pomerančové šťávy - z červeného pomeranče
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stonky citronové trávy
  • 1 ks čerstvého zázvoru - přibližně 3 cm

Postup přípravy

  1. Promíchejte metličkou pomerančovou šťávu, olej, nasekanou citronovou trávu a nastrouhaný zázvor.
  2. Do marinády vložte porce lososa a marinujte 15 minut.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Lososa vložte i s marinádou do zapékací misky, obložte plátky pomeranče a pečte v troubě 15 - 20 minut, podle velikosti porcí ryby.
  5. Ryby osolte, opepřete a podávejte s nejlépe rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,01g
  • Sacharidy:

    63,90g
    • Cukry:

      17,57g
  • Tuky:

    113,35g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 157 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní pečená makrela

(24 hlasů)
60min
1209 kJ

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
806 kJ

Ryba s citrónovým tymiánem

(13 hlasů)
1h a 10min
774 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Losos s pomerančovou šťávou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat