Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Čekanková polévka

lanvin
16hlasů
Hodnotit

40min

20min příprava

20min vaření

159 kJ

energetická hodnota na 100g

65 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky3g sacharidy1g bílkoviny

Polévka z čerstvé čekanky s restovanými kostičkami uzené slaniny.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g čekanky
  • 1 ks jablka
  • 80 g uzené slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 2 špetky kari koření
  • 2 špetky soli - podle chuti

Postup přípravy

  • Odstraňte vnější listy čekanky a čekanku nakrájejte na tenké proužky.
  • Oloupané jablko nakrájejte na malé kousky.
  • Nakrájenou slaninu orestujte na pánvi do křupava.
  • V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku, kari koření a 2 minuty míchejte. Za stálého míchání přidejte vodu.
  • Vložte kousky jablka, čekanku a kostku vývaru, vařte 10 minut.
  • Vmíchejte slaninu a podle chuti osolte.
Pórkový chlebíček

Pórkový chlebíček

3 hlasy
1h a 25min 888kJ 99 Kč
Jahody se zmrzlinou a mandlemi

Jahody se zmrzlinou a mandlemi

3 hlasy
20min 588kJ 180 Kč

Podobné recepty

Houbová polévka

Houbová polévka

23 hlasů
55min 153 kJ 60 Kč
Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

25 hlasů
45min 196 kJ 80 Kč
Podzimní polévka s kukuřicí

Podzimní polévka s kukuřicí

22 hlasů
50min 258 kJ 80 Kč
Čočková polévka

Čočková polévka

26 hlasů
50min 225 kJ 60 Kč
Sýrová polévka s květákem

Sýrová polévka s květákem

16 hlasů
1h a 10min 298 kJ 160 Kč
Bramborový krém

Bramborový krém

17 hlasů
50min 208 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření