Prostreno.cz

Treska s ančovičkovým máslem

Pečená treska s máslem, ochuceným ančovičkami.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 757 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • 800 g filé z tresky
  • 6 ks filátek ančoviček
  • 150 g másla
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 špetky soli
  • K podávání
  • 1 ks citrónu - nakrájený na plátky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Okapané ančovičky nasekejte najemno. Přidejte 100 g másla a důkladně vymíchejte. Dejte do lednice.
  3. Tresku nakrájejte na 4 porce.
  4. Ryby uložte do vymazané zapékací misky, jen velmi jemně osolte, pokapejte zbývajícím máslem a přikryjte alobalem. Pečte přibližně 25 - 30 minut.
  5. Na každý talíř dejte kousek sardelového másla, na máslo položte porci tresky, pokapejte citrónovou šťávou, ozdobte kapary a plátky citrónu.

TIP:

Místo ančoviček použijte sardelovou pastu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,80g
  • Sacharidy:

    22,90g
    • Cukry:

      4,80g
  • Tuky:

    92,40g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 181 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Těstoviny s tuňákem

(24 hlasů)
35min
866 kJ

Ryba se sójovou omáčkou

(17 hlasů)
40min
323 kJ

Treska na tymiánu

(15 hlasů)
55min
281 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s ančovičkovým máslem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat