Jehněčí kolínko na červeném víně
Jehněčí podle francouzského receptu.
-
2h a 20min
20min příprava
2h a 0min vaření
-
265 kJ / 63 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky3g
Ingredience na
- 50 ml
řepkového oleje
- 3 ks
jehněčích kolínek
- 12 ks
nakládaných cibulek
- 250 g
hub
- 1 kostka
hovězího vývaru
- 150 ml
červeného vína
- 120 ml
teplé vody
- 1 lžíce
sušeného tymiánu
- 4 lžíce
rajčatového protlaku
- 1 plechovka
konzervovaných krájených rajčat á 400 g
- 3 špetky
soli a pepře
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké pánvi s rozehřátým olejem opečte ze všech stran jehněčí kolínka.
- Maso vložte do pekáčku, osolte a opepřete, přidejte cibulky a nakrájené houby.
- V teplé vodě rozmíchejte kostku vývaru, rajský protlak a přidejte k masu.
- Přelijte červeným vínem, přidejte rajčata, posypte tymiánem a přikryté pečte 1 a ½ až 2 hodiny.
- Před podáváním vypečenou šťávu propasírujte.