Prostreno.cz

Jehněčí kolínko na červeném víně

Jehněčí podle francouzského receptu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 265 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 50 ml řepkového oleje
  • 3 ks jehněčích kolínek
  • 12 ks nakládaných cibulek
  • 250 g hub
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 150 ml červeného vína
  • 120 ml teplé vody
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka konzervovaných krájených rajčat á 400 g
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké pánvi s rozehřátým olejem opečte ze všech stran jehněčí kolínka.
  3. Maso vložte do pekáčku, osolte a opepřete, přidejte cibulky a nakrájené houby.
  4. V teplé vodě rozmíchejte kostku vývaru, rajský protlak a přidejte k masu.
  5. Přelijte červeným vínem, přidejte rajčata, posypte tymiánem a přikryté pečte 1 a ½ až 2 hodiny.
  6. Před podáváním vypečenou šťávu propasírujte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kolínko na červeném víně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat