Prostreno.cz

Fazolky vařené s anglickou slaninou

Vhodné jako bezmasý oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 243 kJ / 58 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1,2 l vody
  • 700 g čerstvých zelených fazolek

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte nadrobno a obojí orestujte v pánvi.
  2. Přidejte máslo, mletý česnek, hnědý cukr, pepř, podle chuti sůl a míchejte 3 minuty.
  3. Zalijte vodou a přiveďte k varu (dobře promíchejte).
  4. Přidejte zelené fazolky, promíchejte, přikryjte a vařte 15 - 20 minut. Občas zamíchejte.
  5. Podávejte horké.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolky vařené s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat