Prostreno.cz

Hruškový salát

Křupavý, příjemně ostrý a v každém případě zajímavý, zkrátka přesně ten druh salátu, který oceníte v jarních dnech.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    55min příprava

    0min vaření

  • 594 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 1 špetka soli
  • 2 ks hrušek
  • 1 ks avokáda
  • 200 g červených hroznů bez pecek
  • 1 ks červené cibule
  • 4 snítky koriandru
  • Na zálivku
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 lžičky chilli vloček

Postup přípravy

  1. Smíchejte ocet, olej, limetkovou šťávu, sůl a chilli vločky, dobře promíchejte a nechte v chladu 15 minut.
  2. Z hrušek vykrojte jádřinec a hrušky nakrájejte na kostky.
  3. Na stejně velké kostky nakrájejte oloupané avokádo.
  4. Hrušky a avokádo dejte do mísy, přidejte nasekanou červenou cibuli, na poloviny překrojené hroznové víno, lístky koriandru, zalijte zálivkou, promíchejte a nechte alespoň 20 minut v chladu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruškový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat