Prostreno.cz

Květák pečený s pestem

Oblíbený květák, tentokrát podle Italského receptu.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 470 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 400 - 500 ml mléka
  • 100 g čedaru - strouhaného
  • 2 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 1 hrst parmazánu - nastrouhaného
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Květák rozdělte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě, uvařený sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Na másle orestujte mouku, za stálého míchání zalijte mlékem a povařte 10 minut, občas prošlehejte.
  4. Dochuťte solí a pepřem, odstraňte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželku a pesto.
  5. Květák uložte do pekáčku, přelijte omáčkou,posypte zbývajícím čedarem a parmezánem. Pečte v troubě 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,40g
  • Sacharidy:

    102,34g
    • Cukry:

      7,77g
  • Tuky:

    193,50g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Mix salát

(26 hlasů)
20min
310 kJ

Krém z červené řepy

(15 hlasů)
1h a 5min
259 kJ

Brambory zapečené se zelenými olivami

(16 hlasů)
1h a 25min
484 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květák pečený s pestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat