Prostreno.cz

Květák pečený s pestem

Oblíbený květák, tentokrát podle Italského receptu.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 hlávka květáku
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 400 - 500 ml mléka
  • 100 g čedaru - strouhaného
  • 2 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 1 hrst parmazánu - nastrouhaného
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Květák rozdělte na růžičky a pět minut povařte v osolené vodě, uvařený sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Na másle orestujte mouku, za stálého míchání zalijte mlékem a povařte 10 minut, občas prošlehejte.
  4. Dochuťte solí a pepřem, odstraňte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželku a pesto.
  5. Květák uložte do pekáčku, přelijte omáčkou,posypte zbývajícím čedarem a parmezánem. Pečte v troubě 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák pečený s pestem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat