Prostreno.cz

Ryba v pikantní omáčce

Porce ryby v kokosové omáčce se zázvorem a chilli.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 321 kJ / 76 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 porce ryby á 150 g -180 g
  • 1 stonek citrónové trávy
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks čerstvého zázvoru - asi 3 cm
  • 1 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 100 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce petrželky - nasekané
  • 3 špetky soli
  • K podávání
  • 1 ks limetky

Postup přípravy

  1. Odřízněte konce citrónové trávy a odstraňte tvrdé vnější listy. Citrónovou trávu nasekejte.
  2. Chilli papričku bez semínek nakrájejte najemno.
  3. Oloupaný zázvor nakrájejte na plátky.
  4. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Vše nahrubo rozmixujte v kuchyňském robotu.
  5. Směs zeleniny dejte do kastrolu s rozehřátým olejem a 2 minuty restujte.
  6. Přidejte vývar, citrónovou šťávu, cukr a kokosové mléko. Vařte 10 minut.
  7. Do omáčky vložte osolené porce ryby a duste 10 - 15 minut
  8. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
  9. Podávejte s kousky limetky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,40g
  • Sacharidy:

    221,60g
    • Cukry:

      116,00g
  • Tuky:

    126,83g
  • Vláknina:

    15,00g

Aktivita pro spálení: 76 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení



Podobné recepty

Těstoviny s tuňákem

(24 hlasů)
35min
866 kJ

Treska na tymiánu

(15 hlasů)
55min
281 kJ

Pečená štika se zeleninou

(15 hlasů)
1h a 25min
389 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba v pikantní omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat