Prostreno.cz

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

Milovníci jehněčího masa si opravdu pochutnají.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 701 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 4 ks jehněčích medailonků á 150 g
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Na přeliv
  • 1/2 šálku lístků čerstvé máty
  • 60 ml bílého vinného octa
  • 3 lžíce malinového octa
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce malinové marmelády

Postup přípravy

  1. Lístky máty nahrubo nasekejte do mísy, přidejte oba octy, citrónovou šťávu, vmíchejte marmeládu a dochuťte solí a pepřem.
  2. Jehněčí medailonky potřete olejem, dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Medailonky opečte na oleji, na střední teplotě, 3 - 4 minuty z každé strany.
  4. Odstraňte z pánve a přelijte malinovo - mátovým přelivem. Zakryjte a nechte 5 minut odstát.
  5. Podávejte s dušenou sezónní zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat