Prostreno.cz

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

Milovníci jehněčího masa si opravdu pochutnají.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 1052 kJ / 251 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy6g
tuky17g

Ingredience na

  • 4 ks jehněčích medailonků á 150 g
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Na přeliv
  • 1/2 šálku lístků čerstvé máty
  • 60 ml bílého vinného octa
  • 3 lžíce malinového octa
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce malinové marmelády

Postup přípravy

  1. Lístky máty nahrubo nasekejte do mísy, přidejte oba octy, citrónovou šťávu, vmíchejte marmeládu a dochuťte solí a pepřem.
  2. Jehněčí medailonky potřete olejem, dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  3. Medailonky opečte na oleji, na střední teplotě, 3 - 4 minuty z každé strany.
  4. Odstraňte z pánve a přelijte malinovo - mátovým přelivem. Zakryjte a nechte 5 minut odstát.
  5. Podávejte s dušenou sezónní zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,50g
  • Sacharidy:

    98,10g
    • Cukry:

      69,00g
  • Tuky:

    120,70g
  • Vláknina:

    11,00g

Aktivita pro spálení: 251 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaný jehněčí kebab

(20 hlasů)
50min
484 kJ

Plněné jehněčí plátky

(24 hlasů)
40min
685 kJ

Kořeněné jehněčí kotletky

(10 hlasů)
35min
1128 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat