Prostreno.cz

Jehněčí stopky

Pomalu dušené jehněčí stopky podle indické kuchyně.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 2h a 50min

    30min příprava

    2h a 20min vaření

  • 830 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy13g
tuky11g

Ingredience na

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 ks jehněčí stopky
  • 1 ks velké cibule
  • 350 g omáčky Tikka Masala - hotová omáčka
  • 150 ml vody
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • K podávání
  • 1 sáček rýže Basmati

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Na rozehřátém oleji (v nádobě vhodné do trouby) zprudka orestujte jehněčí stopky. Orestované vyndejte na talíř.
  3. Na olej přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a míchejte přibližně 3 minuty.
  4. Přidejte omáčku promíchanou s vodou a přiveďte k varu.
  5. Do omáčky vložte jehněčí stopky a „obalte“ je v omáčce.
  6. Nádobu přikryjte a pečte v troubě přibližně 1 hodinu.
  7. Vyjměte z trouby maso otočte, pokud je potřeba podlijte vodou a pečte další hodinu, nebo až je maso zcela měkké.
  8. Posypte lístky koriandru a podávejte s rýží.

TIP:

Omáčku Tikka Masala zakoupíte v marketech, na tento recept můžete použít například zeleninovou curry indickou omáčku jemnou, nebo Tesco Finest Tikka masala hotová omáčka s rajčaty, smetanou a česnekem, pálivá.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,70g
  • Sacharidy:

    99,50g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    137,45g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 198 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné jehněčí plátky

(24 hlasů)
40min
685 kJ

Kořeněné jehněčí kotletky

(10 hlasů)
35min
1128 kJ

Marinované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
1h a 15min
1222 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí stopky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat