Prostreno.cz

Jehněčí stopky

Pomalu dušené jehněčí stopky podle indické kuchyně.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 2h a 50min

    30min příprava

    2h a 20min vaření

  • 812 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy23g
tuky9g

Ingredience na

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 ks jehněčí stopky
  • 1 ks velké cibule
  • 350 g omáčky Tikka Masala - hotová omáčka
  • 150 ml vody
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • K podávání
  • 1 sáček rýže Basmati

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Na rozehřátém oleji (v nádobě vhodné do trouby) zprudka orestujte jehněčí stopky. Orestované vyndejte na talíř.
  3. Na olej přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a míchejte přibližně 3 minuty.
  4. Přidejte omáčku promíchanou s vodou a přiveďte k varu.
  5. Do omáčky vložte jehněčí stopky a „obalte“ je v omáčce.
  6. Nádobu přikryjte a pečte v troubě přibližně 1 hodinu.
  7. Vyjměte z trouby maso otočte, pokud je potřeba podlijte vodou a pečte další hodinu, nebo až je maso zcela měkké.
  8. Posypte lístky koriandru a podávejte s rýží.

TIP:

Omáčku Tikka Masala zakoupíte v marketech, na tento recept můžete použít například zeleninovou curry indickou omáčku jemnou, nebo Tesco Finest Tikka masala hotová omáčka s rajčaty, smetanou a česnekem, pálivá.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí stopky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat