Prostreno.cz

Marinované jehněčí kotletky

Grilované jehněčí kotletky s křupavými hrachovými lusky.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    45min příprava

    30min vaření

  • 1222 kJ / 292 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy15g
tuky16g

Ingredience na

  • 8-10 ks jehněčích kotletek
  • 250 g hrachových lusků
  • 1 lžíce másla
  • K podávání
  • 4 porce těstovin - vařených
  • Na marinádu
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 60 ml olivového oleje
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce sušeného oregana

Postup přípravy

  1. Prošlehejte ocet, olej, hořčici a oregano, do marinády vložte kotletky a marinujte 30 minut.
  2. Hrášek blanšírujte 3 minuty v osolené vodě, pak hrášek vložte do ledové vody a sceďte.
  3. Na pánev s rozehřátým máslem vložte dobře okapaný hrášek a jen prohřejte.
  4. Jehněčí kotletky grilujte na středně rozehřátém grilu, podle síly kotletek 5 - 8 minut z každé strany, hotové osolte.
  5. Kotletky podávejte s těstovinou a hráškem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,90g
  • Sacharidy:

    159,40g
    • Cukry:

      12,80g
  • Tuky:

    219,10g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 292 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

87

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí v bylinkách

(11 hlasů)
45min
1043 kJ

Jehněčí kotletky z grilu

(11 hlasů)
50min
808 kJ

Jehněčí kotletky s dijónskou hořčicí

(10 hlasů)
35min
1050 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované jehněčí kotletky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat