Prostreno.cz

Croissanty s vanilkovým krémem

Croissanty s vanilkovým krémem a nutellou, můžete podávat jako vydatnou nedělní snídani, nebo skvělý dezert se zmrzlinou.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 2h a 10min

    1h a 20min příprava

    50min vaření

  • 1166 kJ / 278 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy42g
tuky6g

Ingredience na

  • 180 g nutelly
  • 8 ks croissantů
  • 500 ml smetany 31%
  • 250 ml mléka
  • 4 ks vajec
  • 4 kapky vanilkového extraktu

Postup přípravy

  1. Croissanty rozřízněte na polovinu, jednu polovinu potřete nutellou a přikryjte druhou polovinou.
  2. Croissanty nakrájejte na větší kousky a uložte je do zapékací misky.
  3. Metlou vyšlehejte smetanu, mléko, vejce a vanilkový extrakt (můžete použít i zrníčka čerstvé vanilky).
  4. Vyšlehaným krémem přelijte croissanty a nechte hodinu stát. Croissanty by měly vsáknout všechnu tekutinu.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C.
  6. Croissanty pečte přibližně 45 - 50 minut.
  7. Jako dezert je můžete podávat se zmrzlinou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Croissanty s vanilkovým krémem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat