Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Srnčí ragú s houbami a brusinkami

lanvin
10hlasů
Hodnotit

1h a 45min

15min příprava

1h a 30min vaření

344 kJ

energetická hodnota na 100g

350 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky8g sacharidy6g bílkoviny

Srnčí maso s mrkví, houbami a brusinkami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg srnčí nebo jelení kýty
  • 1 lžička kuliček jalovce
  • 1 lžička fenyklových semínek
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 ks šalotek
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g mrkve
  • 3-4 lžíce másla
  • 340 g čerstvých Cranberries
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 250 ml tmavého piva
  • 750 ml Cranberry nektaru
  • 250 g hub např. lišek
  • 1 svazek pažitky

Postup přípravy

  • Kýtu nakrájejte na kostky velké 2 – 3 cm.
  • Jalovec i fenykl nasekejte nahrubo nebo rozdrťte v hmoždíři, maso smíchejte s kořením a lžící oleje.
  • Šalotky, česnek a mrkev oloupejte a nasekejte na kostičky.
  • Maso opékejte zprudka na zbylém oleji 2 – 3 minuty. Přidejte lžíci másla a nechte zpěnit, přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky a brusinky, lehce osolte, opepřete a posypte hnědým cukrem, krátce opečte a poté zastříkněte pivem.
  • Tekutinu zredukujte a znovu zastříkněte pivem, opakujte, dokud nespotřebujete všechno pivo (trvá to asi 20 – 25 minut).
  • Ragú podlijte Cranberry nektarem a duste doměkka 45 minut v závěru by měla být tekutina hustá. Pokud je omáčka ještě řídká, povařte pár minut bez pokličky.
  • Mezitím očistěte houby, pažitku nakrájejte na krátké kousky.
  • Houby opečte na troše másla asi 3 minuty a často je přitom míchejte, posypte pažitkou, zbylé máslo vmíchejte k ragú, ochuťte a podávejte s houbami.
TIP:

Jako příloha se hodí polentové noky: 500 ml mléka přiveďte k varu se 120 g másla, 1/2 lžičky soli a trochou muškátového oříšku. Za stálého míchání vmíchejte 175 g jemné kukuřičné krupice. Teplotu snižte a za stálého míchání vařte, dokud se směs nezačne dobře oddělovat ode dna. Dejte do misky. Vmíchejte postupně 2 vejce, dokud se směs nespojí. Nechte vychladnout za občasného promíchání. Pomocí lžíce vykrajujte ze směsi nočky a vhazujte je do právě odstavené osolené vroucí vody. Nočky ve vodě ponechte 10 minut a sceďte. Podávejte sypané opraženou strouhankou.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

2 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Jelení filé na slanině

Jelení filé na slanině

10 hlasů
2h a 25min 1285 kJ 210 Kč
Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

7 hlasů
1h a 50min 570 kJ 199 Kč
Marinované srnčí maso

Marinované srnčí maso

10 hlasů
60min 529 kJ 345 Kč
Zaječí guláš

Zaječí guláš

7 hlasů
1h a 25min 477 kJ 120 Kč
Kančí steaky

Kančí steaky

11 hlasů
1h a 35min 450 kJ 355 Kč
Zajíc na divoko

Zajíc na divoko

7 hlasů
2h a 0min 457 kJ 220 Kč

Články nejen o vaření