Prostreno.cz

Kančí se šípkovou omáčkou

Česká klasika pro milovníky zvěřiny.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, ochuťte solí, pepřem a v kastrole na oleji zprudka opečte ze všech stran.
  2. Opečené maso přendejte do mísy, k vypeku přilijte trochu červeného vína, nechte zredukovat o čtvrtinu a přidejte k masu.
  3. Na 2 lžících másla a nakrájeném špeku orestujte pokrájenou kořenovou zeleninu, když změkne, přidejte cibuli, svázané čerstvé bylinky a divoké koření zavázané v ubrousku (aby bylo později snazší jej vyjmout z omáčky), trochu zasypte cukrem a nechte pomalu karamelizovat do tmavě zlatavé barvy.
  4. Přidejte opečené maso i s výpekem, šípkové pyré a zarestujte.
  5. Přilijte zbytek vína, mírně podlijte vývarem a pomalu, za občasného přilévání vývaru, maso duste.
  6. Po zhruba 1,5 hodině vmíchejte do omáčky máslovou jíšku a maso doduste doměkka.
  7. Měkké maso vyjměte ze základu, omáčku dochuťte brusinkovou zavařeninou, solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  8. Krátce povařte a pak omáčku propasírujte přes jemný cedník. Pokud vám nevadí zelenina, není třeba omáčku pasírovat.
  9. Maso můžete podávat s pečivem, nebo knedlíky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    115,60g
  • Sacharidy:

    650,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    286,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kančí se šípkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat