Prostreno.cz

Mexický Dip

Horký dip k chipsům, zelenině, nebo tortillám.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 25min

    15min příprava

    10min vaření

  • 981 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy6g
tuky19g

Ingredience na

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml rajčatové salsy
  • 60 ml zakysané smetany
  • 200 g strouhaného sýra - nejlépe čedaru

Postup přípravy

  1. V hrnci na mírném ohni nechte rozehřát máslo.
  2. Přidejte mouku a promíchejte.
  3. Vmíchejte salsu a za stálého míchání přiveďte k varu.
  4. Přidejte zakysanou smetanu, sýr a pokračujte v míchání, až se sýr zcela roztaví.
  5. Nalijte do vhodné misky a servírujte horké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,80g
  • Sacharidy:

    86,80g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    136,00g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 234 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Žampiónový dip

(24 hlasů)
30min
664 kJ

Studená křenová omáčka

(20 hlasů)
15min
1088 kJ

Chilli dresink

(21 hlasů)
15min
3115 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexický Dip

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat