Prostreno.cz

Marinovaná vepřová panenka

Grilované, marinované vepřové maso, stejně lahodné teplé nebo studené.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 673 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky13g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 60 ml javorového sirupu
  • 400 ml vlažné vody
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce arašídového oleje

Postup přípravy

  1. Javorový sirup, vodu a sůl prošlehejte v misce, míchejte,až se sůl rozpustí.
  2. Směs nalijte do vhodné nádoby, přidejte maso, které v marinádě důkladně obalte a nechte marinovat v chladu 16 až 24 hodin. Během marinování maso alespoň 2 x otočte.
  3. Maso vyndejte z marinády a osušte papírovou utěrkou, pak maso zprudka orestujte ze všech stran na oleji.
  4. Vepřovou panenku položte na středně předehřátý gril, přikryjte poklopem a grilujte zhruba 15 minut.
  5. Před podáváním nechte maso 5 minut odpočinout.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat