Prostreno.cz

Marinovaná vepřová panenka

Grilované, marinované vepřové maso, stejně lahodné teplé nebo studené.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 60 ml javorového sirupu
  • 400 ml vlažné vody
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce arašídového oleje

Postup přípravy

  1. Javorový sirup, vodu a sůl prošlehejte v misce, míchejte,až se sůl rozpustí.
  2. Směs nalijte do vhodné nádoby, přidejte maso, které v marinádě důkladně obalte a nechte marinovat v chladu 16 až 24 hodin. Během marinování maso alespoň 2 x otočte.
  3. Maso vyndejte z marinády a osušte papírovou utěrkou, pak maso zprudka orestujte ze všech stran na oleji.
  4. Vepřovou panenku položte na středně předehřátý gril, přikryjte poklopem a grilujte zhruba 15 minut.
  5. Před podáváním nechte maso 5 minut odpočinout.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,00g
  • Sacharidy:

    67,00g
    • Cukry:

      60,00g
  • Tuky:

    102,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Špízy na japonský způsob

(16 hlasů)
1h a 10min
242 kJ

Vepřové kotlety s medovou marinádou

(19 hlasů)
1h a 15min
683 kJ

Kotletky s kysaným zelím

(16 hlasů)
1h a 10min
662 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat