Prostreno.cz

Kachní prsa s borůvkami

Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku, nejlépe v kombinaci s ovocem.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 1141 kJ / 272 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky21g

Ingredience na

  • 1 ks kachních prsou s kůží
  • 1 lžíce másla
  • 50 ml koňaku
  • 3 špetky soli a pepře
  • 150 g borůvek
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte ostrým nožem rovnoběžnými řezy.
  2. Maso opečte v pánvi vymazané olejem nejdříve kůží dolů, přibližně 5 minut, poté prsa na pánvi obraťte kůží nahoru a restujte dalších 5 minut.
  3. Osolte, opepřete a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před podáváním kachní prsa zabalte do alobalu nechte odpočívat při pokojové teplotě.
  4. V pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte koňak, borůvky a poduste 10 minut.
  5. Maso podávejte nakrájené na plátky.

TIP:

Místo koňaku použijte Portské víno.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    20,50g
  • Sacharidy:

    15,50g
    • Cukry:

      10,16g
  • Tuky:

    208,81g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 272 kcal

34

minut jízdy na kole

25

minut běhu

81

minut uklízení



Podobné recepty

Kuře s žampiony

(19 hlasů)
1h a 20min
715 kJ

Kuřecí paličky

(15 hlasů)
1h a 15min
615 kJ

Kuřecí plátky s artyčoky

(16 hlasů)
1h a 5min
660 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s borůvkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat