Prostreno.cz

Pečené broskve

Skvělý dezert z broskví se zmrzlinou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 994 kJ / 237 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy39g
tuky6g

Ingredience na

  • 6 ks mini bulek
  • 8 ks zralých broskví
  • 40-60 g hnědého cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 4 lžíce plátků mandlí
  • K podávání
  • 1 balení vanilkové zmrzliny
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Broskve rozpulte, vyndejte pecku a uložte je do zapékací misky, řeznou stranou nahoru.
  3. Bulky nakrájejte na malé kousky a rozdělte je na broskve.
  4. V misce smíchejte cukr a skořici (množství cukru použijte podle toho, jak sladký chcete mít dezert).
  5. Broskve posypte připraveným cukrem a pokapejte je máslem.
  6. Pečte v troubě 20 - 25 minut, na prvních 10 minut pečení přikryjte broskve alobalem.
  7. V polovině pečení posypte broskve plátky mandlí.
  8. Broskve nechte 10 minut vychladnout.
  9. Podávejte nejlépe se zmrzlinou, ozdobené čerstvou mátou.

TIP:

Čas pečení je závislý na zralosti broskví.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené broskve

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat