Prostreno.cz

Hruškový dezert

Pokud máte rádi hrušky a nechce se vám péct koláč, připravte si skvělý, nepečený dezert.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

    0min vaření

  • 363 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 6 ks hrušek
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • Na ozdobu
  • 1 ks hrušky - na plátky
  • 5 lístků máty

Postup přípravy

  1. Oloupané hrušky nakrájejte na kousky a rozmixujte je v mixéru.
  2. Smetanu vyšlehejte s cukrem a mandlovým extraktem do tuha.
  3. Vyšlehanou smetanu lehce promíchejte s hruškovým pyré.
  4. Směs rozdělte do sklenic a dejte vychladit.
  5. Před podáváním ozdobte plátkem hrušky a lístkem máty.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hruškový dezert

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat