Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Hruškový dezert s mascarpone

lanvin
16hlasů
Hodnotit

35min

20min příprava

15min vaření

792 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky21g sacharidy1g bílkoviny

Letní lehký, jemný hruškový dezert.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks hrušek
  • 1 ks citrónu - šťáva
  • 2 lžíce másla
  • 80 g hnědého cukru
  • 80 ml brandy nebo koňak
  • 250 g sýra mascarpone
  • 60 ml javorového sirupu

Postup přípravy

  • Každou hrušku rozkrojte na 6 klínků a pokapejte je citronovou šťávou.
  • V rendlíku s rozpuštěným máslem hrušky krátce orestujte.
  • Přidejte hnědý cukr a míchejte, až se všechny hrušky obalí cukrem.
  • Přidejte brandy, nebo koňak a přiveďte k varu, pak hrušky odstavte z ohně.
  • Smíchejte mascarpone s javorovým sirupem.
  • Hrušky podávejte se sýrem mascarpone.
  • Hrušky můžete podávat teplé i studené.
Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Mrkvový dezert

Mrkvový dezert

26 hlasů
30min 391 kJ 45 Kč
Dezert s rebarborou

Dezert s rebarborou

23 hlasů
1h a 5min 490 kJ 85 Kč
Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

16 hlasů
1h a 10min 1059 kJ 115 Kč
Pečené broskve

Pečené broskve

15 hlasů
45min 995 kJ 85 Kč
Pivní chlebíček se sýrem

Pivní chlebíček se sýrem

19 hlasů
1h a 20min 901 kJ 45 Kč
Hruškový dezert

Hruškový dezert

22 hlasů
25min 363 kJ 70 Kč

Články nejen o vaření