Prostreno.cz

Dušená srnčí kýta na cibuli

Srnčí kýta dušená s cibulí a červeným vínem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 2h a 5min

    20min příprava

    1h a 45min vaření

  • 507 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg srnčí kýty
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g cibule
  • 3 špetky soli a pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžíce sádla
  • 80 ml oleje
  • 400 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Srnčí maso „prošpikujte„ stroužky česneku překrojenými na poloviny, maso opepřete, dejte do vhodné misky, pokapejte olejem a nechte odležet do druhého dne.
  2. V pekáčku na 2 lžících oleje rozehřátého se sádlem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, na cibuli orestujte maso ze všech stran, maso osolte, přidejte nové koření, podlijte vínem, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně hodinu a půl.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,30g
  • Sacharidy:

    31,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    183,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Dušená srnčí kýta na cibuli

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat