Prostreno.cz

Grilované jehněčí kotletky s bylinkovou omáčkou

Omáčce dodají fantastickou chuť nejen bylinky, ale i delikatesní ocet Champagne.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1064 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Olivový olej, ocet, mátu, petržel, pažitku a prolisovaný česnek prošlehejte v misce metličkou, aby se vše důkladně spojilo. Omáčku podle chuti osolte a opepřete.
  2. Předehřejte grilovací pánev nebo gril na středně vysokou teplotu. Smíchejte lžičku soli, ½ lžičky bílého pepře, lžičku skořice a směsí potřete kotlety po obou stranách.
  3. Kotlety grilujte 5 až 8 minut na každé straně, doba grilování masa závisí na síle kotlet.
  4. Podávejte s bylinkovou omáčkou.

TIP:

Základní surovinou pro výrobu octa Champagne je pravé šumivé víno Champagne. Ocet obsahuje 6-8% kyseliny, 0,5% obj. alkoholu a vodu. Jeho chuť je mírně nakyslá. Ocet Champagne není tak oblíbený jako např. balzamikový ocet, je však delikatesou. Zjemňují se jím sladké pokrmy, sorbety, ochutit jím lze i bujón nebo rybí salát. K dostání je pouze ve specializovaných prodejnách s lahůdkami.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,40g
  • Sacharidy:

    205,70g
    • Cukry:

      10,20g
  • Tuky:

    127,88g
  • Vláknina:

    90,00g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná jehněčí plec

(14 hlasů)
1h a 55min
1319 kJ

Jehněčí kolínko na červeném víně

(10 hlasů)
2h a 20min
348 kJ

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1034 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované jehněčí kotletky s bylinkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat