Prostreno.cz

Marinované pečené kuře

Kuře marinované s podmáslím a citróny.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 9h a 15min

    8h a 25min příprava

    50min vaření

  • 535 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 1200 - 1500 g naporcovaného kuřete
  • 250 ml podmáslí
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 ks velké nakrájené cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks bio citronů
  • 8 snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Podmáslí důkladně ochuťte solí, pepřem a promíchejte.
  2. Do velké, uzavíratelné misky vložte porce kuřete, 1 citron nakrájený na slabé plátky, přidejte podmáslí, promíchejte a nechte v chladu marinovat 4 až 8 hodin.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. Zapékací misku vymažte máslem a na dno misky rozprostřete plátky cibule a tenké plátky citronu. Kuřecí porce osušte papírovou utěrkou a maso uložte do zapékací misky na cibuli a plátky citronu. Podlijte malým množstvím vody, přidejte snítky tymiánu a přikryté pečte 45 - 50 minut.
  5. Před dopečením pečte odkryté.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,10g
  • Sacharidy:

    47,00g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    87,05g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Těstoviny s kuřecím masem a sladkou bramborou

(24 hlasů)
1h a 15min
919 kJ

Kuřecí křidélka se zeleninovým salátem

(18 hlasů)
1h a 5min
449 kJ

Kuřecí kari s houbami

(24 hlasů)
1h a 5min
814 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Marinované pečené kuře

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat