Plněné vepřové kotlety
Kotlety plněné sýrovou směsí s ořechy.
-
1h a 20min
25min příprava
55min vaření
-
1750 kJ / 418 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny15g
sacharidy9g
tuky36g
Ingredience na
- 4 ks
vepřových kotlet
- á 200 g
- 4 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
cibule
- 1 ks
jablka
- 1 lžička
hnědého cukru
- 2 lžíce
vody
- 6-8 ks
jader vlašských ořechů
- 5 lístků
šalvěje
- 1 lžíce
citrónové kůry
- nastrouhané
- 150 g
sýra camembert
Postup přípravy
- V pánvi na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na kostičky nakrájené jablko, cukr, vodu a duste 4 minuty. Přidejte citronovou kůru, jemně nasekané ořechy, nasekanou šalvěj a nakonec vmíchejte sýr. Míchejte, až se vše spojí. Směs nechte vychladnout.
- Pomocí ostrého nože nařízněte do masa „kapsu“, kterou naplňte připravenou směsí. Kapsu můžete zajistit párátky, nebo jehlou na závitky.
- Kotlety uložte do vymazaného pekáčku a přikryté pečte v troubě přibližně 45 minut, pokud je třeba, podlijte kotlety malým množstvím vody.